top of page
LIGHTHOUSE SEA HOTEL
LIGHTHOUSE SEA HOTEL
LIGHTHOUSE SEA HOTEL
LIGHTHOUSE SEA HOTEL
LIGHTHOUSE SEA HOTEL
LIGHTHOUSE SEA HOTEL
LIGHTHOUSE SEA HOTEL
LIGHTHOUSE SEA HOTEL
LIGHTHOUSE SEA HOTEL
LIGHTHOUSE SEA HOTEL
LIGHTHOUSE SEA HOTEL

LIGHTHOUSE SEA HOTEL

YEAR: 2016

WHERE: SYRACUSE, ITALY

TYPE: COMPETITION

SIZE: 2000 SQM

ITA

The project works as a harmonic sounding board of the surrounding landscape. Three different buildings identify as many functions: a museum, an auditorium and a guesthouse. The permeability of the walking surface is guaranteed by a metal mesh that leaves the rock of the cliff visible from every point. The auditorium roof is modeled to create a terraced seating with the sea as a backdrop  while in the museum  the rocks emerge from the perforated net "consecrating the landscape" which in this way enters the buildings and becomes part of them. The rooms have the best orientation to enjoy the sun throughout the day.

The buildings are inserted into the landscape by resting on the natural slope and assimilating the colors of the rocks. Specially designed openings frame the landscape, enhancing the sky, rock and sea and guaranteeing continuity between the inside and the outside. The roofs function as raised paths generating new points of view on the context.

bottom of page